ASC Waterwijk blijft door zege meedoen voor de titel: twee goals Tim Klaasen-Bos

Het is ASC Waterwijk in de tweede klasse A gelukt om tegenstander Always Forward puntloos weg te sturen uit Almere. De ploeg van Ryan Smart wist in de tweede helft door te drukken en de volle winst te pakken, wat uiteindelijk ook verdiend was gezien de gehele wedstrijd.

Doelman Roelofsen zeer attent

De eerste helft domineerde de Almeerse ploeg en kreeg dan ook de beste kansen. Na 12 minuten was het Lesley de Vlieger die net iets te kort kwam bij een voorzet van de rechterflank. De gasten stelden hier echter niet zoveel tegenover en meer dan een paar schoten kwam men dan ook niet. Wel was Waterwijk-doelman Gijs Roelofsen in de 18e minuut attent bij een gevaarlijk onverwachte inzet van de gasten. Waterwijk bleef de betere ploeg maar het scoren ging de ploeg voor de rust niet goed af, ook een vrije trap van aanvoerder Jimmy de Haas ging rakelings naast. Even later moest Waterwijk ook nog met tien man verder toen de uitstekend spelende David Mol zijn tweede gele kaart moest incasseren en kon vertrekken van de overigens goed leidende arbiter Barrales. Voor de rust geen goals en was de 0-0 een feit.

Verdiende openingstreffer

In het tweede bedrijf kreeg Always Forward wat meer ruimte, mede doordat Waterwijk met tien man verder moest. In de 64e minuut dan toch de verdiende openingstreffer voor Waterwijk, aanvoerder Jimmy de Haas kopte zijn team naar de 1-0. Waterwijk kreeg weer wat vleugels en was het Tim Klaasen-Bos die net iets te kort kwam om de 2-0 te maken maar twee minuten later lukte hem dat wel. De gasten gaven zich zeker niet gewonnen en kwamen in minuut 87 terug tot 2-1 door Joep Rive.  Waterwijk zette nu wat meer druk en met succes en was het weer Klaasen-Bos die zeer behendig de 3-1 maakte en was het duel definitief beslist. Nadat de gasten nog wat corners kregen maar hier niets uithaalde bleef het bij deze stand en deed Waterwijk weer goede zaken.

Trainer Ryan Smart van Waterwijk was erg tevreden over zijn team gezien de inzet die er getoond werd en vond dat zijn team zich hiermee zelf beloond had.

Komende wedstrijd treft Waterwijk Wartburgia in een uitwedstrijd.

foto: Tim Klaasen-Bos scoort beheerst de 3-1.

Interview met Waterwijktrainer Ryan Smart

Geschreven door