Connecting People: een feest van verbinding voor iedereen

Zaterdag 16 september verandert de Esplanade tussen 12:00 en 17:00 uur in het feestelijke hart van Connecting People. Connecting People draait om het vieren van de veelzijdigheid van Almere en haar inwoners.

Met dit festival vieren we als gemeente de diversiteit van onze stad en laten we zien wat ons verbindt. Het biedt inwoners van onze stad en daarbuiten de gelegenheid elkaar te leren kennen en samen te genieten van een Bollywood-modeshow en dansworkshop, rolstoelbasketbal, springkussens en schmink voor kinderen, een spectaculair openingsoptreden van Gio en Keizer, veel muziek, eten en andere feestelijke activiteiten.

Iedereen doet mee

Iedereen moet mee kunnen doen aan Connecting People en zorgeloos kunnen genieten van de festiviteiten. Daarom zijn er voor gasten die een rolstoel gebruiken speciale plekken dichtbij het podium, aangegeven met rolstoelmatten. Bezoekers die daar behoefte aan hebben kunnen zich terugtrekken in een prikkelarme ruimte. Toegankelijke toiletten zijn te vinden bij Strand 22 en Flevoburen. Strand 22 is op locatie op de Esplanade en Flevoburen, in het Flevoziekenhuis aan de Meeresteinkade 1. Voor de gesproken podiumonderdelen is een doventolk aanwezig. Daarnaast zijn er voldoende zitplekken aanwezig. Wethouder Maaike Veeningen (Diversiteit en inclusie): “De gemeente slaat dit jaar de handen ineen met Connecting People om samen te zorgen voor een prachtige viering van de diversiteit en saamhorigheid van onze stad. Het is van belang dat iedereen zich thuis voelt op dit festival en eraan mee kan doen. Daarom hebben we de toegankelijkheid van de festiviteiten tot uitgangspunt gemaakt. Zo organiseren we een prachtig feest voor iedereen.”

Geschreven door