FC Almere verder in de bekercompetitie

Op sportpark de Marken heeft FC Almere de volgende ronde van de beker bereikt. De ploeg uit Almere-Haven eindigde als eerste in haar poule en gaat komende zaterdag met veel vertrouwen de competitie in.

Fel begin.

Hoogland heeft FC Almere zatertdag een 2-1 overwinning geboekt wat nodig was om een ronde verder te komen. Mede doordat Odysseus haar wedstrijd verloor, eindigden de Almeerders als eerste in hun poule. De wedstrijd begon fel van beide kanten en kansen waren er dan ook over en weer. Eerst was Hoogland in scoringspositie maar later was Almere vaker voor het doel van de tegenstander te vinden. In de 28e minuut was het Almere dat op voorsprong kwam, Tarik Moumen zette zijn tegenstander correct opzij en schoot de 1-0 achter de Hoogland doelman. Hoogland kwam wel goed terug maar was niet in staat om tot scoren te komen. Almere deed dat uiteindelijk wel en kreeg diverse kansen, maar het duurde tot de 39e minuut voordat de thuisclub de voorsprong kon verdubbelen, Tarik Moumen mocht vanaf elf meter aanleggen nadat een Almere speler werd gevloerd.Moumen schoot beheerst binnen:2-0.

Aansluiter.

De tweede helft kwam Hoogland eerst beter voor de dag maar de thuisclub hield stand maar kon in minuut 50 toch niet voorkomen dat men toch de aansluitingstreffer scoorde :2-1. Hierna nog diverse pogingen van Almere de voorsprong te verhogen maar schoten van Gerth en Moumen vonden niet de juiste richting. Ook Hoogland had nog mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer.

FC Almere eindigde als eerste in de poule en mag verder in de beker.

Komende zaterdag speelt men de eerste competitiewedstrijd bij AMVJ in Amstelveen.