FC Almere verliest verdiend van Odysseus

Het is Fc Almere tegen Odysseus niet gelukt om de derde competitiewedstrijd winnend af te sluiten. De Almeerders waren in de beginfase wel meer in balbezit maar later was het Odysseus wat meer van zich af beet. Uiteindelijk eindigde dit duel in 1-2 en pakte de gasten de eerste overwinning van dit seizoen.

Gelijkopgaand.

In het begin was het een gelijkopgaand duel waar het spel zich veelal op het middenveld afspeelde. Eerst was het Odysseus die uit een hoekschop een mogelijkheid kreeg  maar de inzet ging over het Almere-doel. In minuut 12 kwam Almere op voorsprong toen er het een en ander mis ging in de verdediging van de gasten, Sherwan Mustafa maakte hier dankbaar gebruik van en scoorde de 1-0. Odysseus kwam uitstekend terug en waren er diverse mogelijkheden voor de gasten maar eerst werd de bal van de doellijn gehaald en later was Almere-doelman Arno Copier de baas op de doellijn. Ook een vrije schop van de gasten werd op tijd geblokt en voorkwam de gelijkmaker. De rust ging met een 1-0 stand in.

Snelle treffer.

In het tweede bedrijf was Almere in de 46e minuut nog niet goed bij de les want de 1-1 lag al snel in de touwen, door een foute inspeelbal van Almere-doelman Copier gaf Odysseus de kans om de stand gelijk te trekken door Van Heertum:1-1. Odysseus kwam nu beter in de wedstrijd en  Almere zakte ver weg en mocht blij zijn dat diverse kansen onbenut bleven. In de 60e minuut was het echter wel raak voor de gasten en scoorde Ros de 1-2. Hierna was Almere wel wat vaker voor het vijandelijke doel te vinden maar de kleine mogelijkheden werden in deze fase echter niet benut. Vlak voor tijd was er voor beide teams nog een 100% kans maar de score bleef achterwege en floot de uitstekend fluitende arbiter Dumont voor de laatste keer. Door deze nederlaag blijft Almere op zes punten staan uit drie duels. Komende wedstrijd gaat men op bezoek bij AH 78 in Huizen.

Trainer Sandor Augustijn vond wel dat zijn ploeg niet optimaal presteerde” Er ging veel mis in de opbouw en de passes kwamen vaak niet aan en dat moet beter “.

foto; de openingstreffer is een feit 1-0 voor FC Almere.

Geschreven door