Forza Almere pakt eerste winst op eerste speeldag

In de zaterdag 5e klasse C heeft Forza Almere op eigen veld de eerste drie punten binnen gehaald. Het team van trainer Tigran Balasanjan dat veel nieuwe spelers kent, stuurde het Amsterdamse Blauw Wit puntloos weg. De eerste stap naar een eventueel kampioenschap is dus gezet

Forza begon goed aan dit duel en had al snel veel balbezit maar echte kansen deden zich in de beginfase nog niet voor. Wel was BlauwWit dicht bij een mogelijkheid, maar de inzet ging ver over het doel van Forza.  Niet veel later kwam Forza op voorsprong door goed druk zetten van Mourad Ben Abdallah, waardoor de bal bij Elwin Jansen kwam die netjes afrondde :1-0. Het werd voor de rust ook nog 2-0 en 3-0 door nieuwkomer Rory de Meier die zich bij de 2-0  knap vrijspeelde en uithaalde. Bij de 3-0 was de voorzet op maat en werd de bal knap achter de Blauw Wit-doelman gekopt. Hierna bleef Forza dominant maar voor de rust geen goals meer.

Slordig spel.

Na de rust werd de wedstrijd wat rommelig en werd het spel van beide kanten slordiger met als gevolg wat onnodige overtredingen. Wel werd het nog 4-0 door Djayni Hussainali die fraai scoorde voor zijn ploeg. Forza liet de teugels wat vieren en kregen de gasten de kans uit een strafschop om tot scoren te komen: 4-1. Forza vond het wel goed en de tegenstander wist uiteindelijk ook nog de 4-2 te scoren. Verder bleef het bij deze stand en waren de eerste drie punten binnen voor de Almeerders.

Komende wedstrijd gaat Forza op bezoek bij de Vecht dat haar eerste wedstrijd gelijk speelde  bij BVV “31.