ASC Waterwijk herstelt zich tegen AFC

Op sportpark Rie Mastenbroek heeft Waterwijk drie punten in eigen huis weten te houden. Tegen AFC bleef men met 3-1 aan de goede kant van de score.

Waterwijk had eerst moeite om in haar spel te komen maar uiteindelijk lukte dat wel. Wel was AFC in het begin de toonaangevende ploeg en kreeg ook wat mogelijkheden. Ook Waterwijk was later vaker voor het doel van de gasten te vinden maar het doel werd voor de rust nog niet gevonden en dat was bij AFC hetzelfde dus was de 0-0 ruststand een logisch gevolg.

Strafschop

In het tweede bedrijf was het eerst AFC wat scoorde , maar even daarvoor wist Gijs Roelofsen nog een strafschop van de gasten te stoppen. Maar na een omzetting bij Waterwijk ging het beter lopen bij de Almeerders. Na een goede aanval was het Lindo Pourchez die de gelijkmaker scoorde en dat was verdiend. Niet veel later nam Waterwijk ook de leiding en weer was Pourchez trefzeker voor Waterwijk: 2-1. AFC kwam hierna nog wel terug maar het scoren bleek een hele klus voor de Amsterdammers en moest men in de slotfase ook nog toestaan dat Waterwijk de 3-1 liet aantekenen. Na goed werk van Douwe Willemars was het Denzel Plettenberg die scoorde.

Strijdlust

Trainer Ryan Smart was trots op zijn ploeg en liet dan ook weten dat hij een team had gezien dat voor elkaar wilde strijden en zichzelf hiermee dan ook beloonde.

Waterwijk klimt weer een paar plaatsen op de ranglijst. Komende zaterdag is men vrij en Dinsdag 24 Oktober werkt men op eigen veld een bekerduel af tegen WVHEDW.

Geschreven door