Belangrijke krachtmeting tussen ASC Waterwijk en ASV Arsenal

In de 2e klasse A krijgt Waterwijk zaterdag te maken met het sterke Arsenal, een ploeg die op de tweede plaats staat in deze afdeling. Waterwijk zou bij winst goede zaken doen en zelfs voorbij Arsenal gaan. 

Bij Waterwijk is men vol vertrouwen en gaat men 100% voor de winst. Trainer Ryan Smart zag vorige week dat zijn ploeg in de tweede helft de overwinning naar zich toe trok(3-1). Als men compleet kan uitkomen zal Arsenal het niet makkelijk krijgen op sportpark Rie Mastenbroek waar dit duel om 15:00 uur aanvangt.

SC Buitenboys werkt eveneens in deze afdeling een thuisduel af en ontvangt het op de 12e plaats staande EVC. De ploeg uit Almere-Buiten moest vorige week haar meerdere erkennen in koploper HBOK(3-1). Mocht Buitenboys de winst in eigen huis houden, kan meer weer wat meer omhoog kijken.

Derdeklasser FC Almere is zaterdag gastheer van het Amsterdamse TOB. De heenwedstrijd leverde maar een schamel puntje op voor de ploeg van trainer Sandor Augustijn. Op sportpark de Marken denkt men dat de ploeg uit Haven zich gaat herstellen van de forse nederlaag vorige week tegen Legmeervogels. Mocht de zege veilig gesteld worden, kruipt men misschien wel weer wat omhoog op de ranglijst.

In de 5e klasse C heeft Sporting Almere een thuisduel en komt Zuidoost United naar Almere. Deze ploeg heeft drie punten meer dan Sporting maar bij winst komt men op gelijke hoogte.Sporting draait goed mee en begint met veel zelfvertrouwen aan dit duel dat om 14:30 start op sportpark Fanny Blankers Koen. Forza Almere dat vorige week twee dure punten verspeelde (1-1) bij de Vecht staat maar vier punten op koploper IJburg achter dus zal de ploeg van Sander van Schoonderwoerd alles in het werk zetten om de wedstrijd bij OSO in Loosdrecht winnend af te sluiten. OSO is hekkensluiter en zal natuurlijk alles geven om het Forza moeilijk te maken. 

In het vrouwenvoetbal krijgt Waterwijk V 1 In een thuiswedstrijd te maken met AMVJ dat onderaan in deze afdeling staat en slechts twee punten heeft. Waterwijk is koploper en staat ruim aan kop. ‘s Graveland volgt met 5 punten achterstand op de Almeerse vrouwen. SC Buitenboys heeft ook een thuisduel af te werken en ziet SVO HZM verschijnen op sportpark Polderkwartier. Bij winst van Buitenboys zou de ploeg weer wat kunnen stijgen op de ranglijst.

FC Almere vrouwen zijn vrij.

Geschreven door