FC Almere laat in slotfase twee dure punten liggen

In de zaterdag derde klasse B moest FC Almere op bezoek bij TOB. Beide ploegen stonden in de middenmoot en wilden graag via een overwinning omhoog op de ranglijst.Het werd een gelijkopgaand duel met aardig wat kansen voor beide partijen. Uiteindelijk stond na ruim 90 minuten de 1-1 op het scorebord.

De twee ploegen wilden vanaf het begin niets voor elkaar onderdoen en speelden het spel veelal op het middenveld af. Na tien minuten deed zich de eerste kans voor, maar na een hakje van Haazelager werd er met het vervolg te slordig omgegaan. Niet veel later ook een goede actie van Rogier Arduin maar de voorzet werd door Visser over gekopt. TOB kwam nu wat beter in de wedstrijd en dat leverde ook wat kansen op maar ook hier was men vaak veel te slordig met de mogelijkheden.  Later waren er nog diverse vrije schoppen voor Almere maar voor de rust bleef de stand op 0-0 steken.

Pittige slotfase.

Na de rust een vrijwel hetzelfde spelbeeld maar echte kansen deden zich niet voor of het moet een bal op de lat zijn van TOB. Toch nam Almere een voorsprong , een mooie dieptepass van Zoë Visser op Rogier Arduin die de bal knap voorgaf en Max Wolters van der Weij rondde netjes af : 0-1. Het fysiek sterke TOB kwam goed terug en gooide alles op de aanval met het risico dat Almere in de counter wel eens toe zou kunnen slaan. Dat gebeurde vooralsnog niet en werd het weer een gelijkopgaand duel. Wel scoorde Almere halverwege de tweede helft de 2-0 maar de arbiter van dienst ging blind op de grensrechter van TOB af die buitenspel had gezien. In de slotfase werd het nog hectisch toen TOB een vrije schop kreeg en bij de voorzet werd Almere-doelman Stann Grosmann zwaar gehinderd en nog een speler van Almere onreglementair werd weggelegd  maar de arbiter wilde hier niets van weten en scoorde TOB  hieruit de gelijkmaker :1-1. De tijd was te kort voor Almere om nog iets terug te doen en eindigde dit duel in een puntenverdeling.

Komende wedstrijd krijgt FC Almere bezoek van FC Weesp.