FC Almere verslikt zich in slotfase en laat twee belangrijke punten liggen

De topper in de zaterdag derde klasse B tussen FC Almere en AMVJ werd een puntenverdeling (1-1), wat na ruim negentig minuten dit eigenlijk wel de juiste was en daar waren beide trainers Sandor Augustijn en Ricky Kumar het ook wel mee eens. Hierdoor blijft AMVJ een punt boven Almere staan en blijft het spannend in de top van de derde klasse B.

Veel balbezit

In de beginfase van dit duel was Almere de ploeg die het meeste balbezit had en ook kansen kreeg maar ging daar slordig mee om. een fout bij AMVJ achterin leverde voor FC Almere geen goal op en ook een schot van Rogier Verduin trof geen doel. Later kwam AMVJ beter in de wedstrijd en was ook dicht bij een treffer maar ook hier was er geen zuiverheid in de afronding. Het bleef de eerste helft een vrij gelijkopgaand duel maar gescoord werd er niet. 0-0 dus de ruststand.

Hoger tempo

In het tweede bedrijf begon Almere de tegenstander direct onder druk te zetten en kwamen er ook wat mogelijkheden. Bij Almere werd er gewisseld om nog meer druk te geven op de verdediging van AMVJ, Fouad Bahawan werd gewisseld voor Sylvan Speelman die direct meer snelheid in de ploeg van Augustijn bracht. AMVJ ving dat goed op en kreeg hierna diverse kansen maar het scoren bleek een te grote opgave. In minuut 67 lukte dat FC Almere wel, uit een vrije schop wist Tarik Moumen de score open te breken:1-0. De strijd werd nu iets feller met diverse overtredingen tot gevolg maar het bleef binnen de perken.

Gemiste kans

Niet veel later zou Almere de wedstrijd kunnen beslissen toen via een counter Jesper Haazelager vrij door kon lopen maar oog in oog met de AMVJ doelman schoot hij de bal rakelings naast. De slotfase was spannend en werd de druk op het Almere doel steeds groter en in minuut 87 wist AMVJ dan ook de toch wel verdiende gelijkmaker te scoren. In blessuretijd nog spannende momenten voor beide doelen maar de 1-1 bleef staan en konden beide ploegen hier wel vrede mee hebben.

Later hieronder een interview met de twee trainers en een interview met Almere speler Rogier Arduin.