FC Almere laat stijgende lijn zien en wint ruim (4-1)

Op  sportpark de Marken heeft FC Almere haar publiek laten zien dat men in een stijgende lijn zit. De ploeg van trainer Sandor Augustijn heerste in  het duel met FC Weesp en was na 90 minuten de verdiende winnaar. 

Veel balbezit

Vanaf het eerste fluitsignaal twee ploegen die in hoog tempo snel wilde scoren, FC Weesp dat twee snelle buitenspelers in de ploeg had, zocht via de zijkanten de aanval maar strandde op de laatste lijn van Almere. FC Almere kreeg hierna meer balbezit en kwam tot diverse kansen. In minuut zes was het ook raak voor de thuisploeg toen Giovanni Beltzer uit een aanval over links de score opende voor Almere: 1-0. De Almeerders waren hierna steeds meer in balbezit maar met de mogelijkheden ging men veel te slordig om. Na een half uur spelen kwam FC Weesp gevaarlijk door en wist uiteindelijk ook de gelijkmaker te scoren nadat doelman Grosmann van Almere een voorzet niet goed verwerkte en was de spits van de gasten attent en liet deze kans niet lopen: 1-1.

Fraaie treffer

Almere nam hierna weer het initiatief en met succes, Rogier Arduin ging op links goed door en speelde een verdediger uit en haalde genadeloos uit en verdween de bal in de kruising: 2-1. Tot aan de rust bleef deze stand op het scorebord staan.

Ook in de 2e helft een beter FC Almere dat veel kansen kreeg maar eerst nog niet wist te scoren. Wel was er een schot op de paal en had Weesp geluk. Toch kon een doelpunt niet uitblijven en was het Tarik Moumen die verdiend de 3-1 in de touwen schoot. Uiteindelijk maakte Fc Almere ook nog de 4-1 en de 5-1 maar de laatste werd afgekeurd voor offsite. Een mooie overwinning die hoger had uit kunnen vallen. Deze wedstrijd werd uitstekend geleid door de 19 jarige! arbiter Rowdy Jensch.

Met deze winst klom Almere naar de tweede plek op de ranglijst en krijgt komende wedstrijd SC Buitenveldert als gastheer. Komende donderdag werkt men eerst nog de bekerwedstrijd af tegen JOS/Watergraafsmeer. Dit duel wordt gespeeld op Sportpark de Marken en begint om 20:15 uur.

foto: FC Almere juicht want er is fraai gescoord door Rogier Arduin.

Luister naar het interview met Giovanni Beltzer

Geschreven door