FC Almere lelijk onderuit bij SC Buitenveldert

In de zaterdag derde klasse B heeft FC Almere geen beste prestatie geleverd,de ploeg van Sandor Augustijn moest tegen het sterke Buitenveldert genoegen nemen met een forse 5-2 nederlaag. Hierdoor zakte men een paar plaatsen op de ranglijst.

Licht veldoverwicht

Vanaf het begin zat Almere aardig in de wedstrijd en waren de combinaties goed, Buitenveldert zocht nog naar de juiste samenstelling en hierdoor kreeg Almere een licht overwicht. Na 20 minuten spelen ging de wedstrijd weer gelijk op en kreeg Almere een aardige kopkans maar de poging ging naast. Ook een schot van de spits van de thuisclub trof geen doel en bleef het lang 0-0. In minuut 34 viel dan toch de 1-0 voor de thuisclub, uit een dieptepass had Almere-doelman Stann Grosmann geen schijn van kans. Niet veel later lag ook de 2-0 in het net toen een schuiver ook te veel was voor de Almere-doelman:2-0.

FC Almere kwam hierna wel wat beter in de wedstrijd, maar veelal was het spel te slordig en had men veel balverlies. Toch wist men in de 39e minuut de aansluitingstreffer te maken, een mooi afstandsschot van Zoë Visser was te veel voor de Buitenveldert-doelman:2-1.

Snelle goal

Na de rust kwam de thuisclub beter uit het kleedlokaal dan FC Almere want na drie minuten scoorden zij de 3-1 en leek Almere een verslagen ploeg. De strijd werd feller en liep Ruben Gerth van Almere tegen direct rood aan na een trapbeweging op de tegenstander. Ook bij de thuisclub kon later de doelman vertrekken na tweemaal geel te hebben gehad. FC Almere toonde hierna karakter en kwam dan ook op 3-2 door de na rust ingevallen Rogier Arduin, die uit een vrije schop scoorde. Almere rook meer maar dat pakte echter anders uit toen twee misverstanden bij Almere achterin zorgden dat Buitenveldert nog tweemaal kon scoren en uiteindelijk de 5-2 uitslag op het scorebord verscheen.

Dit was zeker niet de beste wedstrijd van de Almeerders en zij kunnen de volgende wedstrijd tegen koploper SDOB misschien weer voor een verrassing zorgen.