FC Almere geeft 1-2 voorsprong in blessuretijd uit handen

In de derde klasse heeft FC Almere een punt overgehouden aan het duel met Olympia ‘25. Na een 0-2 voorsprong moest men in de slotfase toch nog de gelijkmaker toestaan. Ze blijven hierdoor op de ranglijst in de onderste regionen staan.

De Almeerders begonnen gretig aan dit duel en zette de thuisclub direct onder druk maar later ging de strijd gelijk op. Olympia kreeg even later een schiet mogelijkheid maar de poging ging over het Almeerse doel. FC Almere werd weer even sterker maar zag geen kans zich te belonen met een doelpunt. Nu was de thuisclub weer aan zet en was er een schot wat maar net naast ging. Almere kwam goed terug en uit een hoekschop kon men zomaar scoren maar de doelman van Olympia bracht redding voor zijn ploeg, ook een volgende inzet van Almere werd gestopt.

Diverse corners

De ploeg uit Almere domineerde in deze fase en kreeg heel wat corners te nemen en in de 27e minuut werd de ploeg van Sandor Augustijn beloond en maakte Neil Woudstra uit een corner de 0-1 dat zeker verdiend was. Olympia beet even van zich af en kreeg de eerste corner maar deze werd goed verwerkt door Almere. Tien minuten voor de rust zette de thuisclub wat meer druk en kwam Almere wat vaker onder druk te staan maar doelman Arno Copier van Almere was attent en ging de rust met 0-1 in.

Vertrouwen

In de tweede helft begon Olympia sterk en maar echte kansen bleven uit. Almere pakte de draad weer op en kreeg een grote mogelijkheid maar de Denley Gerritsen kwam net iets te kort bij een voorzet van Delivio Leyman. Hierna werd Olympia sterker en kreeg Almere het moeilijk, een inzet van Said Mousslih werd nog wel weggewerkt maar de druk werd groter maar Almere verzette zich hevig en kwam nu weer aan aanvallen toe.

In minuut 74 werd dat ook beloond, Denley Gerritsen geeft goed voor en Teun Post is eerder bij de bal dan de doelman en scoorde de 0-2 voor Almere. De wedstrijd leek beslist maar daar dacht Olympia echter anders over en zette nog een offensief in en met succes, eerst kon doelman Arno Copier nog redding brengen maar in de 85e minuut moest hij ook capituleren bij een inzet van Samir Didouch: 1-2. In blessuretijd dan ook nog de gelijkmaker maar een overtreding op een Almere-speler bleef ongestraft en arbiter Lantink wilde hier niets van weten en maakte Halouchi de niet verdiende gelijkmaker: 2-2.

Jammer voor de Almeerders die drie punten zeker verdiend hadden.

Ook trainer Sandor Augustijn was die mening toegedaan, “ We hebben vandaag laten zien dat we ons aan de sterkere tegenstanders kunnen meten en gaan dan ook de volgende thuiswedstrijd tegen Laren ‘99 met vertrouwen in “.

Foto: Remco Fens.

Geschreven door