Plan D66 voor meer lawaaifestivals Almeerderstrand

Het Almeerder Strand moet vaker en langer gebruikt kunnen worden voor festivals. D66 wil dat de mogelijkheid voor evenementen met veel lawaai uitgebreid wordt.

Onlangs is het strand bij Duin vernieuwd en verbreed. De accommodatie is daardoor beter geschikt voor evenementen. Organisaties hebben grote behoefte aan het houden van meerdaagse feesten. D66 stelt daarom voor dat de gemeente daartoe vaker gelegenheid biedt.

Nu mag op het strand per jaar op maximaal vier dagen een festival gehouden worden dat veel lawaai produceert. Omdat het voor organisaties financieel steeds moeilijker wordt eendaagse festivals te houden, zou Almere het aantal zogenoemde geluidsdagen moeten uitbreiden naar zes. Er zouden dan drie meerdaagse evenementen toegestaan worden.

De gemeente zou een uitzonderingsprocedure moeten hanteren om dat volgend jaar al mogelijk te maken. D66 vindt grootschalige evenementen belangrijk voor de levendigheid in Almere en van betekenis voor de promotie en het imago van de gemeente.

Geschreven door