Sporting Almere onderuit tegen Nieuw Sloten (2-4)

In de 5e klasse C heeft het Almeerse Sporting Almere geen punten over kunnen houden in het duel met Nieuw Sloten. Het werd een 2-4 nederlaag en was het volgens de leiding de slechtste wedstrijd tot nog toe.

Geen grip

Vanaf het begin van de wedstrijd lukte het Sporting niet om grip op het duel te krijgen. In de eerste helft was het goede veldspel van de laatste wedstrijden ver te zoeken en daar profiteerde de tegenstander optimaal van. Nieuw Sloten wist dan ook wel raad met de geboden ruimte die er herhaaldelijk ontstond, en was het dan ook niet vreemd dat de tegenstander met de rust met 0-2 voor stond.

Omzetting

In het begin van de 2e helft zat Sporting beter in de wedstrijd, en een omzetting leverde direct gevaar op en kwamen de  Almeerders ook tot scoren door Boyd Plomp en Sherwan Mustafa: 2-2. Er waren zelfs kansen op 3-2 maar deze werden niet verzilverd. De tegenstander kreeg ook wat kansen en die kwamen wel tot scoren, eerst werd het 2-3 en vijf minuten later maakte ze ook nog een vierde treffer doordat Sporting slordig uitverdedigde bij een vrije schop: 2-4. Wat de thuisclub ook probeerde men kwam niet meer tot scoren en was de nederlaag wel verdiend en zal men komende week moeten evalueren wat er beter moet.

Komende wedstrijd (28/10) wacht het volgende duel en is DWSM te gast in Almere.