Week van het Aangepast Sporten in Almere

Van maandag 6 tot en met zondag 12 november staat Flevoland in het teken van aangepast sporten. In deze speciale actieweek wordt extra aandacht besteed aan sport en bewegen voor mensen met een beperking.

Er worden diverse activiteiten georganiseerd om iedereen (met een beperking) op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de verschillende sportmogelijkheden. Zo zijn er diverse cursussen, een theatervoorstelling en stellen lokale sportaanbieders hun deuren open voor sporters met een beperking. Op deze pagina vind je informatie over aangepast sporten in Almere en het programma tijdens de Week van het Aangepast Sporten.

Inspiratieavond Aangepast sporten

Op donderdag 9 november wordt de week van het aangepast sporten Flevoland geopend met een Inspiratieavond in Lelystad. Sportbedrijf Lelystad verwelkomt als gastgemeente het Flevolands sportieve netwerk uit voor een theatervoorstelling over de kracht van diversiteit maar ook de pijn van kwetsende uitingen in kantines van amateurclubs. Daarna vindt er één inspiratieronde plaats waaruit iedere deelnemer kan kiezen uit een aantal sessies. Thema’s die op het programma staan (nog onder voorbehoud): Fysieke beperking, verstandelijke beperking, NAH (niet aangeboren hersenletsel) en autisme.  

Meer informatie over de avond vind je bij Sportservice Flevoland

Inclusieve sportdag – 12 november

De positieve effecten van sport en bewegen zijn onmiskenbaar aangetoond. Bewegen draagt bij aan een langer en gezonder leven. Naast deze fysieke effecten heeft sporten en bewegen ook mentaal positieve effecten. Mensen zitten vaak lekkerder in hun vel en het draagt bij aan het zelfvertrouwen. Maar voor sommige mensen is de stap om in beweging te komen een uitdaging. Op zondag 12 november organiseren we in De Week van het Aangepast Sporten samen met verschillende sportaanbieders een inclusieve sportdag. Een dag waar zowel de inwoners en de professionals kennis kunnen maken met het sport en beweeg aanbod. 

Programma

Ontdek hoe je makkelijker kunt bewegen of sporten, ook met een lichamelijke beperking of blessure. Doe mee met de rolstoelbehendigheidstrainingen van het Wheelchair Skills Team. Probeer teamsporten zoals rolstoelhandbal en zitvolleybal. Of maak kennis met al het andere aangepast sporten aanbod zoals zwemmen, wandelen of fietsen.

Deze dag is voor iedereen, inclusief professionals die het inclusieve sportaanbod in Almere willen leren kennen. Indien nodig horen we graag vooraf of er eventuele specifieke behoeften zijn via sportencultuur@almere.nl

Kom jij ook in beweging?

Datum: zondag 12 november
Tijd: 10.00-16.00 uur
Locatie: Sporthal Waterwijk IJsselmeerweg 48

Meer informatie

Heb je vragen over aangepast sporten op jou club of vereniging? Neem dan contact op met de Buurtsportcoach Inclusief sporten, Him de Looper via h.delooper@meesamen.nl of bel 06 4574 7391.

Klik voor informatie over aangepast sporten voor inwoners.

Geschreven door