Actie voor Palestijnen in spits op station Almere

Onder andere op NS-station Almere Centrum worden donderdag in de avondspits acties gevoerd voor vrijheid van Palestijnen. De organisaties die dat aankondigen verwachten dat er veel drukte zal zijn.

Vijf organisaties, waaronder MiGreat, roepen op een sit-in te houden op stations in Almere, maar ook in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Bij een sit-in gaat een grote groep mensen bij elkaar op de grond zitten.

De acties leidden tot veel reacties online van zowel mensen die de actie toejuichen als van mensen die aangeven niet te snappen waarom stations hiervoor worden gebruikt. Ook zijn er mensen die aangaven zich niet veilig te voelen bij de massale demonstraties onderweg van of naar hun trein. 

De NS is tegen de acties maar zegt er weinig tegen te kunnen doen. De initiatiefnemers zeggen de stations te kiezen omdat bewoners van Gaza niet de bewegingsvrijheid hebben die hier dankzij treinverkeer wel bestaat.

Geschreven door