Een voetbaldag van trainer Remco Fens met zijn G-team van FC Almere

Aangekomen bij SDO in Bussum zien we in tegenstelling tot in Almere dat er gewoon op het echt natuurgras wordt gevoetbald. De aanvoerder loopt gespannen naar de kantine en gaat onderzoeken welke kleedkamer we hebben.Eenmaal omgekleed lopen we als een grote groep naar het veld. Aangekomen bij het veld blijkt dat net als bij FC Almere dat er nog een wedstrijd bezig is. Gespannen maar geconcentreerd gaan de mannen en dame warmlopen naast het veld.

Opbouwende kritiek

De wedstrijd SDO tegen  FC Almere begint.Onze toppers hebben het moeilijk, de tegenstander waar eerder 5-2 van gewonnen werd heeft zijn opstelling veranderd. SDO heeft zich aangepast aan onze spelers.Na wat opbouwende kritiek passen de mannen en dames zich aan.De laatste man Manus Trebert moest even wennen aan zijn plek maar pakte het na de eerste 4 minuten goed op. De ene na de andere kopbal haalt hij weg bij onze fantastisch keepende Jahmaro. Als Manus er naast zat of de aanvaller net een stapje eerder was dan lag daar onze keeper Jahmaro ervoor.Als een bikkel pakte hij de ene na de andere bal. Met gevaar voor zichzelf gooit hij zich tot tweemaal toe voor de bal en tegenstander. In de 17e minuut een schot op doel van Perry die overigens ook heel goed speelde op zijn plek als voorstopper. Het schot van Perry komt hoog bij een tegenstander aan en die slaat met een open hand de bal weg.De scheidsrechter stond niet helemaal goed opgesteld, niet zijn schuld, en besloot om geen penalty te geven. Onze mannen en dame helemaal van de leg. De tegenstander probeert er gebruik van te maken en counteren naar ons doel. De spits legt aan en raakt de bal totaal verkeerd!! De bal gaat hard en hoog naast.

Almere scoort

Na de rust, we beginnen scherper aan de duels. Iedereen begrijpt dat als je wilt winnen dat je moet laten zien dat wij de beste zijn. Er komt een hele strakke en harde voorzet van de linkerflank door Serge en Kya  doet een trucje en geeft een hakkie aan Shaivan en die knalt de bal in het doel van SDO. De 0-1 komt op het scorebord. Iedereen begrijpt dat de wedstrijd open ligt en dat er nu gevoetbald gaat worden. Na nog meer mooi voetbal krijgt Perry de bal van Gino. Perry legt aan en hoppa de.0-2 is ook een feit. SDO wordt iets sterker  dus moet FC Almere  echt aan de bak. Door een hele goede verdedigende actie van Meeuwis krijgt Djoel via Tim de bal. Djoel legt aan en maakt zijn 4e doelpunt van het seizoen: 0 – 3. De spelers zijn door het dolle heen, maar verslappen wat en kon SDO tegen scoren: 1-3  en zelfs 3 minuten voor tijd maakte ze ook nog de 2 – 3. De trainer staat met samengeknepen billen langs de lijn en kijkt nog maar op zijn horloge.  De scheidsrechter fluit voor het laatst. 2 – 3 voor FC Almere is de eindstand.