Extra geld van Rijk voor twee Almeerse bouwprojecten

Almere krijgt ruim drie miljoen euro van het Rijk voor twee bouwprojecten. Het is geld om woningbouwprojecten die door de verslechterende marktomstandigheden zijn vastgelopen, een zetje geven.

De regio Amsterdam ontvangt in totaal 51 miljoen euro. Het gaat om plannen die bijvoorbeeld zijn stilgevallen vanwege een tegenvallende verkoop. Ook twijfelen ontwikkelaars steeds vaker om de bouw te starten omdat het materiaal steeds duurder wordt én de rentes stijgen.

Projecten konden zich de afgelopen maanden zelf aanmelden voor de zogenoemde startbouwimpuls. Voorwaarde was dat alle vergunningen al zijn verleend en de bouw dus snel kan starten. Ook moeten de woningen veelal in de categorie betaalbaar vallen.

In Almere gaat het om 244 woningen in Nobelhorst (Hout) en ‘Kavel 3′ van de Oostvaarders. De projecten worden niet getroffen door de bouwstop als gevolg van stroomtekort in Almere.

Geschreven door