Forza Almere laat dure punten liggen tegen Eminent Boys

Forza Almere heeft in de 5e klasse C tegen Eminent Boys niet aan haar verwachtingen kunnen voldoen. De Almeerse ploeg begon al over de onduidelijkheid waar gespeeld moest worden want dat was zeer onduidelijk en men kende dan ook geen goede voorbereiding.

Initiatief

Forza nam in de beginfase wel direct het initiatief en was herhaaldelijk voor het doel van de tegenpartij te vinden. Er was dan ook een behoorlijke kans maar gelegenheids linksbuiten Peter Engels miste deze mogelijkheid. Eminent Boys deed hierna wat terug middels een vrije trap, maar de bal kon door Yeray Fernandez Jimenez met de vingertoppen overgetikt worden. Eminent boys kwam wat meer in het spel en probeerde hoog druk te zetten, en na verkeerd uitverdedigen bij Forza door het midden weten ze ook de 1-0 te scoren.  Het toch een beetje aangeslagen Forza probeert het wel, maar het lukt niet helemaal, totdat in de 38ste minuut Elwin Jansen een vrije trap net buiten de 16 mag nemen en deze weergaloos de kruising in krult : 1-1. Even later een schot van dezelfde Jansen belandde  in de handen van de Eminent-doelman dus ging de rust met de gelijke stand in.

Rommelig vervolg

In de 48e minuut wel een kans voor de thuisclub en deze werd ook binnen geschoten en keek Forza weer tegen een achterstand aan : 2-1. In de 75e minuut dan toch weer de verdiende gelijkmaker door Tim van Eeden na een mooie steekpass van Elwin Jansen : 2-2. Het vervolg van dit duel kenmerkte zich door veel overtredingen en commentaar op de leiding, wat misschien ook wel terecht was.Het bleef uiteindelijk bij deze stand en had Forza deze middag twee belangrijke punten laten liggen.

Volgende week de topper tegen koploper IJburg, Forza zal dit duel moeten winnen wil men echt mee gaan doen voor de prijzen.