Forza Almere wint ook 2e oefenduel

Afgelopen zaterdag 19 augustus speelden Forza almere hun 2e oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dit keer was sv Purmerland de tegenstander die uiteindelijk duidelijk te kort kwam tegen Forza Almere.

In de eerste 20 minuten van de wedstrijd was het een gelijkopgaande wedstrijd tussen twee teams die duidelijk voor de aanval gingen. De eerste grote kans was voor de thuisspelende ploeg Purmerland,  na een goede actie vanaf de  linkerkant werd de spits bereikt die alleen op keeper Diam Bornemann van Forza afging maar de doelman niet wist te passeren. Forza Almere werd wakker geschud door deze grote kans en zette meteen een aanval tegenover die werd opgezet door aanvoerder Gary Bouwmeester die de bal op maat gaf aan  Deandrea Dragtenstein maar deze faalde in de afwerking. Forza  kreeg hierna een overwicht en ook kwamen er meer kansen, maar gescoord werd er echter nog niet. Na 35 minuten werd dan toch de ban gebroken doordat Elwin Jansen die na een goede actie werd neergelegd in de zestien meter en de penalty onberispelijk werd ingeschoten door Sem Moolhuizen: 0-1. Dit was ook de ruststand.

Tacktisch.

De 2e helft was na wat tacktische aanpassingen volledig onder controle van Forza Almere. Met de nieuw overgekomen keeper Yeray Fernandez-Jimenez in de ploeg gekomen en Gary Bouwmeester samen met Jasper Bosman centraal achterin werd de tegenstander van het kastje naar de muur gestuurd.Met nog 2 doelpunten, gemaakt door Mike Lochtenberg en Earl Babel na uitstekend voorbereidend werk van  Ludwincy Marcelli had het met de kansen die Forza kreeg een grotere uitslag kunnen neerzetten maar werd het met de 0-3 overwinning toch een makkelijke middag voor de Almeerders.

Met 2 uit 2 is Forza Almere uitstekend begonnen met de nieuw samengestelde ploeg die dit seizoen voor promotie naar de 4e klasse wil strijden. Aankomende dinsdag 22 Augustus kan de ploeg van Sander van Schoonderwoerd en Tigran Balasanjan kijken waar het staat want dan komt 3e klasser Taba op bezoek.

foto Trainer Sander van Schoonderwoerd van Forza wil komend seizoen er alles aan doen om te promoveren.