Giovanni van der Zaken scoort hattrick voor SC Buitenboys tegen OSV

In de zaterdag 2e klasse A heeft Buitenboys het op bezoek zijnde OSV puntloos weggestuurd naar Amsterdam. Het team van Dennis Verwer en Benjamin van ‘t Veer bezet nu  plaats acht op de ranglijst in hun klasse.

Harde knal

De Almeerse ploeg gaf direct na het eerste fluitsignaal de toon aan en was herhaaldelijk voor het doel van OSV te vinden. Eerst was er een bal op de lat en de rebound werd geblokt door een OSV verdediger. In minuut 12 dan toch de openingstreffer voor de ploeg uit Almere-Buiten, een afgeslagen aanval werd even later hard en strak ingeschoten door Tim Smit: 1-0. Hierna was OSV wat meer voor het doel van Buitenboys te vinden en werden zijn bij vlagen ook gevaarlijker. Na een half uur spelen wisten de Amsterdammers dan ook tot scoren te komen en was Zino Hartgers de doelpuntenmaker die met een schuiver de Buitenboys-doelman passeerde : 1-1. De strijd was weer open en ging het nu vrij gelijk op, maar vijf minuten voor de rust nam Buitenboys toch weer de leiding, een steekpassje van Rowdy Moorman stelde Giovanni van der Zaken in staat om te scoren: 2-1. De rust hing ook met deze stand in.

Strafschop

In de tweede helft twee ploegen die elkaar maar weinig speelruimte geven met over en weer mogelijkheden om tot scoren te komen. In minuut 55 was er binnen de beruchte lijnen een overtreding van de gasten op Moorman en was de strafschop terecht, Van der Zaken tekende vanaf elf meter voor zijn tweede goal van de wedstrijd: 3-1. OSV ging volop voor de aanval en kwam ook wel in scoringspositie maar de scherpte voorin was er deze middag niet bij de ploeg van trainer Maurice Renger. Die scherpte was er echter wel bij Buitenboys, nadat men daarvoor nog diverse kansen liet liggen was het vlak voor tijd wel raak en was het weer Giovanni van der Zaken die zijn derde treffer maakte: 4-1. Bij OSV zakte het peil verder weg en kon men geen potten meer breken en moest men genoegen nemen met deze ruime nederlaag.

Buitenboys-trainer Dennis Verwer vond dat zijn ploeg de taken deze middag goed had uitgevoerd en een uitstekende inzet toonde wat uiteindelijk ook deze overwinning opleverde.

Komende wedstrijd speelt Buitenboys weer een thuiswedstrijd en dan is Monnikkendam de tegenstander.