Nipte winst voor SC Buitenboys dames op AMVJ dames

Afgelopen zaterdag speelden de vrouwen van Buitenboys thuis tegen AMVJ. Een wedstrijd tegen een ploeg die slechts 1 punt achter staat op Buitenboys. Door een 1-0 zege staat Buitenboys nu 6e op de ranglijst in de derde klasse.

Kansen

Buitenboys kwam in de eerste helft goed voor de dag. Met verzorgd combinatiespel creëerde de thuisploeg veel kansen. Zoals al vaker dit seizoen heeft Buitenboys moeite met het afronden van de kansen. In de 30e minuut was het dan toch raak. Denise Veldhuizen maakte de bevrijdende openingstreffer voor haar team:1-0. AMVJ probeerde het wel om tot scoren te komen maar de zuiverheid ontbrak bij de Amstelveners en eindigde de eerste helft in een voorsprong voor de Almeerders.

oog in oog

Met veel zelfvertrouwen zochten de dames de kleedkamer op. Al direct na de rust kwam Veldhuisen oog in oog te staan met de Amstelveense keepster. Waar de keepster in eerste instantie nog kon redden dacht Veldhuisen opnieuw te kunnen scoren, ware het niet dat een verdediger van AMVJ in een uiterste poging de bal nog van de doellijn kon tikken. Dat was het startschot voor AMVJ om alles op de aanval te gooien. Met veel kunst en vliegwerk wisten de dames van Buitenboys het doel schoon te houden. Het resultaat mocht er zijn, want na een reeks gelijkspelen en twee verloren wedstrijden betekende dit de eerste driepunter van het seizoen. Met AMVJ op een veilige afstand kunnen de meiden uit Almere-Buiten nu naar boven kijken.

Komende zaterdag gaat Buitenboys op bezoek bij RODA ‘23 in Bovenkerk Om 14:30 is de aanvang van dit duel.