Sintparade in Almere Centrum Stad

De voorbereidingen in Spanje zijn al in volle gang en de stoomboot wordt al ingepakt voor de grote reis. Op 18 november komt Sinterklaas weer naar Nederland. Traditiegetrouw komt hij in de ochtend per botter aan in de Havenkom van Almere Haven. Diezelfde middag nog brengt hij een bezoek aan Almere Centrum voor de jaarlijkse Sintparade.

Sintparade
Sinterklaas wordt om 14.00 verwacht op de Esplanade. Hier stapt hij in het bekende treintje en vertrekt hij met de Sintparade. De route die wordt afgelegd loopt van de Esplanade via de Traverse, de Brouwerstraat, de Zadelmakerstraat, de Zoetelaarpassage en de Bottelaarpassage langs de Korte Promenade, de Grote Markt, de Schutterstraat, Citadel, Forum en De Diagonaal naar het Stadhuisplein en de Stationstraat en eindigt op het Stationsplein.

De verwachte eindtijd is 16.00 uur. Kinderen en hun ouders of begeleiders zijn van harte welkom om Sinterklaas en zijn Pieten welkom te komen heten. De Sintparade komt overal langs en is overal even lang te zien. Het maakt dus niet uit op welke plek langs de route het publiek besluit te gaan staan.

Meer informatie over de komst van Sinterklaas en de Sintparade is hier te vinden. 

Geschreven door