‘Vergunning van café moet ingetrokken na overlast’

De overlast van een café in Stedenwijk is zo groot en aanhoudend dat de horecavergunning moet worden ingetrokken. Dat bepleit raadslid Hassan Buyatui van Denk.

Café het Wapen van Almere (foto) raakte al eerder in opspraak door lawaai waarvan omwonenden last hebben. In de zaak aan de Hengelostraat wordt regelmatig live-muziek ten gehore gebracht. Bewoners van de buurt hebben daarover eerder geklaagd en ook toen heeft Denk dat in de raad aan de orde gesteld.

Afgelopen zomer gaf burgemeester Van der Loo toe dat de eisen die aan de alcoholvergunning verbonden zijn, regelmatig worden overtreden. De regels voor een café in een woonwijk zijn scherper dan elders. Gesprekken met de eigenaar daarover hadden weinig resultaat.

Volgens Denk gaat de harde muziek in de zaak gepaard aan allerlei illegale activiteiten.

De handhaving die vorig jaar na klachten werd toegezegd was door problemen met de capaciteit van Stadstoezicht onvoldoende. Gezien de vele ernstige overtredingen vindt Denk het gerechtvaardigd de vergunning van het café direct in te trekken.

Geschreven door