Waterwijk dames veroveren periodetitel

De eerste prijs is binnen voor de dames van ASC Waterwijk. Het weer was niet om over naar huis te schrijven maar daar gingen zowel Waterwijk en ‘s Graveland goed mee om. Na een spannend duel bleef Waterwijk met 2-1 aan de goede kant van de score en greep ook de periodetitel.

Het was meteen duidelijk dat beide teams vastbesloten waren om te winnen, met de coaches die vanaf de zijlijn de nodige aanwijzingen gaven en de spanning die voelbaar was. Waterwijk domineerde de wedstrijd en creëerde talloze kansen, maar de beslissende eindpass ontbrak om tot scoren te komen. De gasten wisten als eerste wel tot scoren te komen en namen een 0-1 voorsprong. Een verdediger van Waterwijk moest noodgedwongen aan de noodrem trekken, wat resulteerde in een strafschop. Dit was ook  de ruststand.

hoger tempo

In de tweede helft waren de gasten meer op de helft van Waterwijk te vinden maar de verdediging van de thuisploeg greep uitstekend in. Het tempo van de wedstrijd steeg, en de strijd werd steeds feller aan beide kanten. Waterwijk bleef echter kansen creëren, en na een aantal fraaie combinaties stond Saskia Vermeulen in scoringspositie maar een speler van s Graveland greep fors in en dat leverde Waterwijk een strafschop op, aanvoerder Lisa Smit nam de verantwoordelijkheid op zich, en schoot penalty prachtig binnen: 1-1.

Deze gelijkmaker gaf Waterwijk vleugels, en ze zetten nog een tandje bij. Kansen bleven zich aandienen, en in de 76e minuut was het Reyna Winklaar die de winnende treffer wist te maken: 2-1. De trainer van ‘s Graveland bracht nieuwe spelers in om mogelijk de gelijkmaker te forceren, maar de verdediging van Waterwijk hield dapper stand. De thuisploeg was opgelucht toen het eindsignaal klonk en de overwinning binnen was. Met deze overwinning sleepte Waterwijk de 1e periode in de wacht. Waterwijk had de overwinning verdiend na een intense en enerverende wedstrijd.

Strijdlust

De trainers toonden zich tevreden over het spel. “We hebben een paar wedstrijden gezien waarin we goed hebben gespeeld, en een aantal waarin de strijdlust ontbrak, maar vandaag kwamen beide elementen samen,” was de conclusie van beide trainers.