Kampioen Waterwijk vrouwen verliezen eerste duel van het seizoen

De vrouwen van Waterwijk konden zaterdag niet compleet aantreden tegen ‘s Graveland dus moest er door de trainers geïmproviseerd worden. De tegenstander speelde daar goed op in en wist de kersverse kampioen de eerste nederlaag toe te brengen.

Veel druk van tegenstander

Ondanks een aanzienlijk aantal geblesseerden en afwezigen binnen de gelederen van Waterwijk, slaagde coach Van der Zee erin een competitief elftal op te stellen voor deze uitdaging. Het was geen verrassing dat SV ‘s-Graveland vanaf het begin van de wedstrijd druk uitoefende op de bal, met volle overtuiging en een fysieke benadering. Waterwijk had in de eerste helft moeite om onder deze druk uit te voetballen, en de gasten wisten gebruik te maken van persoonlijke fouten aan de zijde van Waterwijk. De bezoekers domineerden het spel en speelden voornamelijk op de helft van Waterwijk. Het duurde dan ook niet lang voordat de verdediging van Waterwijk in de problemen kwam en een hoge bal niet adequaat werd weggewerkt, wat in de 6e minuut resulteerde in een vroege 0-1 voorsprong voor ‘s-Graveland. Nog geen twee minuten later werd opnieuw een persoonlijke fout afgestraft door de gasten, waardoor Waterwijk al snel tegen een 0-2 achterstand aankeek. In de rust paste de trainer van Waterwijk tactische aanpassingen toe met als doel de schade te herstellen.

Herboren Waterwijk

De tweede helft bracht een geheel ander Waterwijk op het veld, dat nu de overhand nam en voornamelijk op de helft van ‘s-Graveland speelde. Ondanks talloze kansen slaagden de gasten erin de vele aanvallen van Waterwijk te pareren en hun voorsprong met hand en tand te verdedigen. Het geluk leek niet aan de zijde van Waterwijk te zijn, ontdanks de vele kansen kwam men deze middag niet tot scoren. De eerste nederlaag dus voor de Almeerse vrouwen maar daarvoor waren er menigeen gewonnen wat dan ook het kampioenschap op leverde.

De volgende competitiewedstrijd staat gepland op 18 mei, wanneer de dames van Waterwijk afreizen naar AMVJ.

Zeer tevreden

Desondanks waren de trainers zeer tevreden over de inzet van het team, ondanks het feit dat het niet lukte om de energie om te zetten in doelpunten. De manier waarop Waterwijk de tweede helft van de wedstrijd oppakte en de regie weer in handen nam, stemde hen positief.