“Dutch light & Universal darkness” expositie Florian Hans Haeck in Casa Casla

Het bijzondere werk van autonoom kunstenaar Florian Hans Haeck zal van 17 december t/m 7 januari 2024 te zien zijn in Casa Casla in Almere Stad.

De expositie bestaat uit werk op doek, papier en karton. Na een succesvolle surrealistische groeps-expositie afgelopen zomer in Londen: L’AGE D’OR,  is zijn intrigerende werk nu in Almere te bewonderen.

Gebouwen en landschappen, contrastrijk en in zwart/wit. Soms bijna abstract, maar vooral surreëel. De omgeving, het weer en wisselende lichtomstandigheden spelen een rol in het ontstaan van zijn werk. Grote formaten en tegelijkertijd klein en fragiel. Florian heeft een eigen techniek ontwikkeld, waarbij hij o.a. gebruik maakt van houtskool en transparante- en witte acrylverf. Hij werkt ook met Oost-Indische inkt, pigmenten en eitempera.

De vernissage van de expositie is 17 december 2023 van 14:00 uur tot 17:00 uur. Zondag 24 december van 14:00 uur tot 17:00 uur zal Florian Hans Haeck een door hem zelf ontwikkelde en geproduceerde inkt presenteren; Zwartgalllige Inkt. De Finissage zal zondag 7 januari 2024 zijn.

Casa Casla; een ontmoetingsplaats van en voor Almeerders

Casa Casla, gevestigd aan het Weerwaterplein 3 in Almere Stad is een ontmoetingsplaats van en voor Almeerders. De programmering bestaat onder andere uit exposities van lokale kunstenaars, voorstellingen van artiesten, gezelschappen en theatermakers en debatavonden over actuele onderwerpen, met als doel Casa Casla een toegankelijke culturele broedplaats in de stad te laten zijn. Een plek waar Almeerders graag naar binnen lopen en hun activiteiten organiseren.

Geschreven door