FC Almere laat kansen liggen en doet zichzelf tekort tegen Ouderkerk

Het is FC Almere in de zaterdag derde klasse B niet gelukt om de punten weg te halen bij sv Ouderkerk. De Almeerders hadden veel balbezit en aardig wat kansen, maar deze werden niet benut.

Veel balbezit

Trainer Sandor Augustijn liet weten dat de teleurstelling overheerst, “We hebben twee punten verloren en dat was tegen Ouderkerk niet nodig, we hadden veel balbezit en gaven weinig kansen weg “, was de conclusie van de trainer. Almere begon goed aan dit duel tegen een verdedigend ingestelde ploeg die via de counter toe wilde slaan. Almere kreeg twee goede kansen maar Max Wolters van der Weij en Tarik Moumen kwamen niet tot scoren. Voor de rust kwam de thuisclub ook niet tot scoren dus was de 0-0 met de rust een logisch gevolg.

Mogelijkheden genoeg

In het tweede bedrijf bracht Augustijn Ruben Gerth voor Shirwan Hessen, Almere behield aardig wat balbezit maar de mogelijkheden die er kwamen werden goed verwerkt door de Ouderkerk-doelman.  In de 60e minuut kreeg Ouderkerk een hoekschop te nemen, de bal werd niet goed verwerkt door Almere-doelman Stan Grosmann en daar maakte Ouderkerk gretig gebruik van en scoorde hieruit de 1-0. Almere wisselde nu twee spelers om nog meer druk te zetten op het doel van Ouderkerk en dat pakte in de 70e minuut goed uit en kon Tarik Moumen zijn ploeg op gelijke hoogte schieten: 1-1. De wedstrijd bleef hierna spannend met twee ploegen die nog een tweede treffer wilden scoren, maar het bleef uiteindelijk bij deze stand en had FC Almere gezien de gehele wedstrijd wel meer verdiend. Bij Ouderkerk was men blij met een punt.

Augustijn was teleurgesteld over het resultaat waarin de kansen niet benut werden,en ook mede gezien van de overige uitslagen in deze afdeling.

Komende zaterdag de laatste wedstrijd voor de winterstop en krijgt Almere bezoek van Amstelveen Heemraad dat drie punten meer heeft dan de Almeerders.