SC Buitenboys slaat na rust toe en pakt drie punten

In de 2e klasse A heeft SC Buitenboys zichzelf een goede dienst bewezen. Op sportpark Polderkwartier speelde Buitenboys vooral de tweede helft een goede wedstrijd en wist na de rust de kansen beter te benutten dan tegenstander Monnickendam.

Het ging in deze wedstrijd voor de rust vrij gelijk op, maar Buitenboys had wel de controle over de wedstrijd. Er deden voor beide partijen in de eerste 45 minuten niet echt veel kansen voor en speelde de wedstrijd hoofdzakelijk op het middenveld af, dus was de ruststand van 0-0 een logisch gevolg.

Beslissende fase in de wedstrijd

Na de rust zette Buitenboys de tegenstander steeds meer onder druk en kwamen er al snel wat kansen voor de ploeg van Dennis Verwer. Een domme actie van de doelman van Monnickendam leidde de 1-0 voor Buitenboys in. De doorgebroken Giovanni van der Zaken werd onderuitgehaald door de doelman en kreeg Buitenboys een vrije schop te nemen.De doelman kon dan ook vertrekken. Van der Zaken schoot op fraaie wijze de vrije trap binnen: 1-0. Monnickendam gaf zich niet zomaar gewonnen en kwam daarna nog tot wat kansen maar toen Daan Herbert 7 minuten voor tijd de voorsprong van Buitenboys verdubbelde :2-0 was de wedstrijd gespeeld en kon de Almeerse ploeg de wedstrijd controleren en kwam de stand niet meer in gevaar. 

Perspectief

Trainer Dennis Verwer was super tevreden over zijn ploeg: “De stappen die we steeds maken geeft veel perspectief voor de rest van het seizoen, eerst maar even de winterstop in om daarna ons weer te focussen op de tweede competitiehelft”.

foto: 1Almere

Geschreven door