SC Buitenboys wipt Amstelveen Heemraad uit districtsbeker.

Buitenboys heeft de goede reeks van de afgelopen weken ook doorgezet in de beker. Tegenstander Amstelveen Heemraad moest na een gemiste penalty toezien hoe de Almeerders de winst naar zich toe trokken.

Buitenboys trainer Mark Steur had voor deze wedstrijd diverse spelers rust gegeven en kregen de spelers 023 een kans om zich op het hoogste niveau te laten zien. 

Fris aanvalsspel

Het eerste kwartier van dit duel was voor de thuisclub, met fris aanvalsspel werd Amstelveen onder druk gezet en kreeg Buitenboys al direct een aardige kans via Gianni Rellum maar zijn inzet was veel te slap en voor de Amstelveen doelman dan ook geen probleem. Amstelveen kon maar niet in de wedstrijd komen en kreeg kort hierna dan ook de 1-0 om de oren, Giovanni van der Zaken was snel weg en liet ook de doelman kansloos (1-0). Amstelveen kwam nu beter in de wedstrijd maar een kans ging hoog over het doel van Indy Kool. Hierna veel strijd op het middenveld met soms wat overtredingen van beide kanten.Vlak voor de rust had Buitenboys de stand kunnen verdubbelen maar dat gebeurde niet en ging de rust met 1-0 in.

Verdiende gelijkmaker

In het tweede bedrijf twee ploegen die niet voor elkaar onder deden maar Amstelveen wist in de 57e minuut toch gelijk te maken en dat was verdiend. De strijd ging hierna op en neer maar uiteindelijk was er toch een kleine veld meerderheid voor de thuisclub. In minuut 70 werd dit dan ook beloond, een vrije schop van Gianni Rellum kwam op het hoofd van Tim Smit die fraai de 2-1 binnen kopte. Buitenboys behield in deze fase meer balbezit en kreeg ook de kans om de voorsprong uit te bouwen maar er werd met de mogelijkheden te slordig omgegaan. Amstelveen nam bij vlagen het initiatief in handen en kwam steeds meer voor het doel van Buitenboys en uit een mooie aanval was de rechterspits van Amstelveen de verdediging te snel af en trok men aan de noodrem met gevolg een terechte strafschop. De elfmetertrap werd echter door Indy Kool gestopt en bleef Buitenboys aan de goede kant van de score. Met nog vijf minuten te spelen zette Amstelveen nog alles op alles maar slaagde er niet in om alsnog de gelijkmaker te scoren. 

Buitenboys-trainer Mark Steur was natuurlijk tevreden over zijn verjongd team, “Een ronde verder is mooi natuurlijk soms  gaven we bij vlagen wat te veel ruimte weg en hielpen de tegenstander hiermee weer in het zadel, maar alle lof voor de ploeg die alles heeft gegeven en uiteindelijk zichzelf hiermee beloonde “.

Buitenboys dus door in de beker en mag over twee weken weer de strijd aanbinden tegen Amstelveen maar dan voor de competitie en aan de Sportlaan in Amstelveen

Geschreven door