Sterk Almere City kleineert Vitesse (5-0)

Almere City FC heeft zondagmiddag de laatste competitiewedstrijd van het jaar gewonnen. In het eigen Yanmar Stadion was de ploeg van Alex Pastoor met 5-0 veel te sterk voor directe concurrent Vitesse uit Arnhem. Bij rust stond er nog een 2-0 stand al op het scorebord. Almere City gaat door de ruime zege als nummer 14 van de eredivisie het nieuwe jaar in met 16 punten uit 16 gespeelde wedstrijden.

Almere City startte verrassend met de Fransen Yoann Cathline en Yann Kitala in de basis voor Damian van Bruggen en Rajiv van la Parra. In de openingsfase waren de gasten twee keer gevaarlijk via Million Manhoef, maar kon City-keeper Bakker knap redding brengen.

Almere sterker

Naarmate de eerste helft vorderde trok Almere City de regie meer naar zich toe. Dit resulteerde na een half uur spelen in de 1-0 van de Fransman Yoann Cathline. Cathline kreeg de bal op links prachtig aangespeeld door Ritmeester van de Kamp, draaide de zestien van Vitesse in en wist vervolgens met zijn rechter doelman Eloy Room te verschalken.
In de slotfase van de eerste helft wist Yann Kitala de score te verdubbelen voor de thuisploeg. De aanvaller kreeg de bal gelukkig mee en wist vervolgens uit een zeer moeilijke hoek de 2-0 diagonaal in de hoek te deponeren: 2-0. Na de rust liep Almere City uit naar 5-0 en had men een fraaie overwinning geboekt en ging men lekker de winterstop in.

bron :Almere City FC