Eerste winst voor Alex Pastoor met Almere City.

De op voorhand moeilijke uitwedstrijd tegen Jong Ajax leverde Almere City eindelijk weer eens drie punten op die de ploeg best kan gebruiken. Kennelijk krijgt Pastoor er nu de hand in en laat zijn ploeg aantrekkelijk voetbal spelen. Het werd een 1-3 overwinning in Amsterdam.

Vanaf het begin twee gelijkwaardige ploegen met aanvallend voetbal. Na tien minuten nam Almere de leiding door Jeffrey Puriel die een goede pass van Duijvestijn bekwaam afrondde: 0-1. Ajax deed wel wat terug maar tot doelpunten kwam het vooralsnog niet. Almere City wist in de 30e minuut wel tot scoren te komen en verdubbelde de voorsprong. Tijmen Wildeboer wist bij een inzet van Duijvestijn het laatste tikje te geven: 0-2. Hierna kwam de thuisclub goed terug en wist nog voor de rust aansluitingstreffer te scoren: 1-2.

In het tweede bedrijf ging Ajax op jacht naar de gelijkmaker maar met kunst en vliegwerk wist Almere City stand te houden. Na ongeveer 10 minuten in de tweede helft was het toch weer Almere City dat scoorde, Jeffrey Puriel werkte een mooie actie van Wildeboer voor de tweede keer in dit duel keurig af :1-3. Wat Ajax hierna ook probeerde de stand veranderde niet meer en hadden de Almeerders drie belangrijke punten binnen gehaald en de eerste overwinning onder leiding van Alex Pastoor was een feit.

Komende wedstrijd krijgt City VVV Venlo op bezoek.

Geschreven door