Stroomtekort moet in regio-overleg hoog op agenda

De kwestie van de stroomtekorten in Almere moet hoog op de agenda komen van het regionaal overleg. De gemeenteraad heeft donderdagavond steun gegeven aan het plan de stroomproblemen voorrang te geven in de Metropoolregio Amsterdam (MRA).

In onderhandelingen binnen de MRA moet het dreigende tekort aan elektriciteit de hoogste prioriteit krijgen. Op voorstel van VVD en Leefbaar Almere moet het college ervoor zorgen dat de zaak hoog op de agenda komt.

De MRA heeft een belangrijke rol in het behartigen van Almeerse belangen. Dan gaat het vooral om contacten met andere overheden en de netbeheerders, zoals Tennet.

De problemen met stroomlevering dreigen de woningbouw in Almere ernstig in gevaar te brengen, werd vorige maand bekend. De netbeheerders verwachten onvoldoende elektriciteit te kunnen leveren voor complete nieuwe woonwijken.

Geschreven door