Monsterscore voor Waterwijk vrouwen tegen Geuzen Middenmeer (12-0).

ASC Waterwijk vrouwen hebben een fraaie overwinning geboekt op Geuzen/Middenmeer. Na een 5-0 ruststand stond na negentig minuten een stand van 12-0 op het scorebord. In het begin van de wedstrijd liep het wat stroef bij de thuisclub en zo moest Tanisha Louws al snel met een knieblessure vervangen worden. Tessa Farenhorst verving haar.

Na een kwartier werd het 1-0 door Anissa Akaou, hierna ging het beter lopen bij Waterwijk en kwam dan ook op 2-0 door Xara Hekkelman die uit een pass van Britt Kater scoorde. Waterwijk bleef de betere ploeg en scoorde voor de rust nog drie keer door Eva Posthuma, Xara Hekkelman en Lisa Smit. 

In de rust gaf trainer Victor Pourchez aan dat Waterwijk zich liet verleiden om in het tempo van de tegenstander te spelen en dat het spel erg slordig was. Dat moest veranderen volgens de coach. Dat gebeurde uiteindelijk ook en liep het beter bij de thuisclub. De scherpte was er weer en in de 46e minuut was het dan ook weer raak door Beatrice Boateng. Geuzen stelde hier niet zoveel tegenover en gaf men Waterwijk de kans om de score op te voeren, Lisa Smit scoorde tweemaal en later was Eva Posthuma en Beatrice Boateng ieder nog tweemaal trefzeker en was de 12-0 een feit.

Trainer Victor Pourchez was tevreden over de tweede helft maar weet dat de volgende tegenstander FC Purmerend een zware dobber gaat worden. Na het bezoek in het ziekenhuis bleek dat Tanisha Louws voorlopig niet meer opgesteld kan worden en dat betekent dat dit de tweede langdurige geblesseerde is voor zijn selectie.

Komende wedstrijd speelt Waterwijk tegen het sterke Purmerend.

Geschreven door