Almere achter de schermen aflevering 6 | Video – Farsi – Perszich

کمه CC را در پایین سمت راست فشار دهید. سپس زبان مورد نظر خود را انتخاب کنید برای ترجمه این مقاله، از انتخاب زبان در بالا

سمت چپ استفاده کنید، برای بازگشت به هلندی هلندی را انتخاب کنید

Almere achter de schermen is een programma waarin Almeerders elkaar informeren over alles wat van belang is als je leeft van een klein budget.

Presentatie: Nancy de Groot

In Almere Achter de Schermen deze aflevering aandacht voor projecten die eenzaamheid bestrijden. Eenzaamheid is schadelijk voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Het wordt vaak onderschat.

Bij Vereniging Humanitas kun je terecht bij de volgende projecten:

  • Project Goed Ontmoet

Voel je je regelmatig alleen en zou je het fijn vinden als iemand je regelmatig komt bezoeken? Bij Goed Ontmoet gaan we op zoek naar een vrijwilliger voor je. Iemand waarmee het klikt, van beide kanten. Een vrijwilliger ondersteunt je bijvoorbeeld bij het uitbreiden van je sociale netwerk of het vinden van een activiteit buitenshuis. De ondersteuning is kosteloos. Neem direct contact op met Corina via goedontmoet.almere@humanitas.nl

  • Levensboek

Lijkt het je fijn om je levensverhaal op papier te zetten? Samen met een vrijwilliger doorloop en orden je de verhalen van je verleden. Je kunt er vervolgens voor kiezen om er een boek van te maken. Maar een magazine of fotocollage is ook mogelijk. Direct contact over Levensboek? Mail Marjan: m.vandoorn@humanitas.nl  of bel: 06 – 30 19 89 39.

Een goed gesprek
Bij Goed Gesprek gaan de gesprekken over zingeving. Voor mensen die behoefte hebben om het hart te luchten, om een ander perspectief te zien of om diepere gevoelens onder woorden te brengen. Onze vrijwilligers bieden een luisterend oor en gaan graag met jou in gesprek over levensvragen.  Deze vragen komen meestal op als het leven niet meer vanzelfsprekend is. Bijvoorbeeld na geboorte, overlijden, scheiding, ziekte of opsluiting. Je kunt ook denken aan omgaan met een beperking of relatievorming. Iedereen die 18 jaar en ouder is kan zich aanmelden. 
Contact: Meer informatie of iemand aanmelden? Neem dan contact op met Asya via 06 – 22 25 83 35. Of mail naar a.kenger@humanitas.nl

Leger des Heils Kwintes

Locatie Jan Steen – Haak 36 in Almere Haven
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 09.00 – 16.30
teamjansteenalmere@kwintes.nl
036 711 30 16

Samen eten of afhalen
Bij Jan Steen kun je iedere dag voor slechts € 2,50 lunchen. Iedere maandag en donderdag serveren we gratis soep. Op dinsdag, woensdag en vrijdag kun je genieten van gezonde gerechten uit de wereldkeuken. Op de dinsdagen kun je voor deze prijs ook een verse afhaalmaaltijd meenemen. Steeds meer mensen maken gebruik van ons gezonde en goedkope aanbod. Lunch je mee? Of wil je een afhaalmaaltijd bestellen? Reserveer dan telefonisch vóór 10.30 uur. Dan kan de kok rekening houden met het aantal eters. We zijn te bereiken op 036 711 30 16

Creativiteit
Bij Jan Steen in Almere Haven staan kunst en creativiteit centraal. De atelierruimtes zijn gezellig rommelig. Ze nodigen uit om aan de slag te gaan. Je kunt hier zelfstandig aan de slag gaan of een workshop volgen. Zo kun je schilderen, werken met keramiek of mozaïek, textiel bewerken, congales, pianoles of gitaarles nemen, meedoen met de zangclub of meelopen met de wandelclub. Voor sommige workshops betaal je een kleine bijdrage (maximaal €2,50).
Liever in de tuin werken? Dat kan ook. Steeds kijken we met elkaar wat je leuk vindt en waar behoefte aan is.

Culturele inzending: Het 2TurvenHoogFestival

3 tot en met 7 april 2024 op diverse locaties in Almere
Wil je meedoen aan de crowdfunding van het 25-jarig jubileum boek? Ga dan naar voor de kunst:

website klik hier

Het jaarlijks terugkerende 2turvenhoog festival toont kwalitatief hoogwaardige (podium)kunsten voor de allerkleinsten aan een zo breed mogelijk publiek. Het veelzijdige, internationale programma bestaat uit theater, dans, muziek, performances en beeldende kunstinstallaties. Met de mooiste voorstellingen biedt 2turvenhoog vele jonge kinderen en hun volwassen begeleiders een hele mooie, vaak eerste, theaterervaring. Juist deze gedeelde ervaringen tussen ouders, grootouders, broertjes en zusjes en/of andere volwassen begeleiders zijn heel belangrijk.

Geschreven door