Basisschool de Loofhut wordt de Sterrenzee

De Katholieke basisschool de Loofhut in Almere Haven gaat vanaf januari 2024 verder onder de naam de Sterrenzee, maakte het bestuur bekend. Tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie begonnen de eerste veranderingen, waaronder de vernieuwde site. Naast een andere naam, heeft ook het schoolgebouw van binnen een opknapbeurt gehad.  

Op woensdag 10 januari vond de opening met wethouder Roelie Bosch plaats. Ouders en nauwbetrokkenen van de school waren hierbij van harte welkom om de opening en de nieuwe schoolnaam te vieren. Ook was de eerste directeur Hans van Velzen hierbij aanwezig.  

De basisschool, gelegen in de Marken, bestaat al 45 jaar en valt onder het bestuur van Scholen Katholiek Onderwijs (SKO Flevoland Veluwe). Dit houdt in dat de scholen allemaal hun eigen identiteit hebben, maar wel werken vanuit een Katholieke levensbeschouwing. Net als veel andere scholen, kampt deze basisschool met een lerarentekort. Guido Huige, de interim-directeur, geeft aan dat door een vernieuwde naam en een frisse wind door het schoolgebouw hopelijk nieuwe docenten worden aangetrokken.

Geschreven door