Derby ASC Waterwijk tegen SC Buitenboys eindigt in 0-0.

Er waren zaterdag aardig wat toeschouwers op de derby afgekomen en zij hoopten deze middag op veel doelpunten. Nadat beide ploegen wel de mogelijkheden hadden om tot scoren te komen bleef de 0-0 uiteindelijk op het scorebord staan.

Veel balbezit

Waterwijk was deze middag wel de ploeg met het meeste balbezit en ook de beste kansen. Zo was Tim Klaasen- Bos na 10 minuten al kansrijk en leek te gaan scoren maar Calvin van Bruggen redde zijn doelman die al gepasseerd was. Later redde de keeper wel op een inzet van Barry Smitz. Buitenboys kreeg ook een mogelijkheid maar Rowdy Moorman schoot rakelings over. Waterwijk bleef wel de gevaarlijkste ploeg en kreeg Lindo Pourchez de kans om de score te openen maar was net iets te laat, ook een vrijeschop van Giovanni van der Zaken leverde geen goal op.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld, beide ploegen gingen op zoek naar doelpunten en kwamen er ook mogelijkheden. Achterin bij Buitenboys speelde Daan Herbert een uitstekende wedstrijd en wist diverse keren het scoren voor Waterwijk te beletten. Ook Buitenboys kreeg nog kansen, maar een inzet van Lindo Pourchez werd uitstekend verwerkt door Buitenboys-doelman Surainy Calorus van Waterwijk.

Goede uitslag

In de slotfase waren er nog spannende momenten maar gescoord werd er deze middag niet. SC Buitenboys-trainer Dennis Verwer: “Ik vond het een gelijkwaardige wedstrijd, Denk dat beide teams blij zijn dat ze niet verloren hebben. ASC Waterwijk had het gevoel dat ze dicht bij de winst waren. maar de uitslag was wel de juiste gezien de gehele wedstrijd “, aldus de trainer van Buitenboys.

Ook trainer Ryan Smart van Waterwijk vond de uitslag uiteindelijk wel de juiste, al was Waterwijk de eerste helft wel meer in balbezit, “maar zag ik ons handelsmerk wel terug en zullen we dat de komende weken weer aan moeten scherpen dus trainen en wedstrijden spelen is dan ook het enige middel”, laat de coach weten.

Waterwijk gaat zaterdag op bezoek bij vv Monnickendam en Buitenboys ontvangt AFC op sportpark Polderkwartier.