ASC Waterwijk zet goede reeks voort: Tim Klaasen-Bos scoort drie keer

In de 2e klasse A heeft Waterwijk een verdiende overwinning geboekt op Wartburgia. De beginfase van dit duel ging gelijkop maar later sloeg de ploeg van Ryan Smart genadeloos toe was dodelijk in de afronding

Op maat

Waterwijk scoorde al snel en was het Lindo Pourchez die zijn ploeg aan de 1-0 hielp nadat Kai van Essen hem op maat bediende. Wartburgia kreeg maar geen vat op het spel van de Almeerders en moest ook een tweede treffer toestaan, Tim Klaasen-Bos wist een strafschop te benutten nadat Barry Smitz was onderuit gehaald:2-0. Voor de rust waren er voor de thuisclub nog wel kansen maar goals bleven voor de rust vooralsnog uit.

Aanvalsgolven

Na de rust veranderde niet zoveel, Waterwijk de betere ploeg met kansen genoeg en was Wartburgia niet bij machte om de aanvalsgolven van Waterwijk te stoppen.  Tim Klaasen-Bos werd deze middag de man van de wedstrijd door nog tweemaal tot scoren te komen en Waterwijk op een riante 4-0 voorsprong zette. Wartburgia kwam hierna wel wat meer voor het Waterwijk doel maar de ploeg was deze middag niet in staat om het Waterwijk moeilijk te maken. Uiteindelijk maakte Jimmy de Haas nog de vijfde treffer voor zijn rekening, uit een vrije trap kopte hij uitstekend in:5-0. In de slotfase redde de Amsterdammers nog wel de 5-1 maar verder liet Waterwijk het niet komen en klom door deze overwinning naar de tweede plek op de ranglijst en doet weer volop mee voor de prijzen.

Komende zaterdag speelt Waterwijk de uitwedstrijd bij Jong Holland in Alkmaar.

foto Victor Pourchez: Moment uit de wedstrijd

Geschreven door