FC Almere doet goede zaken tegen sv Marken

In de derde klasse B heeft FC Almere een lastige klip weten te omzeilen, op bezoek bij Marken en na een achterstand van 2-0 kwam het team goed terug en wist het duel winnend af te sluiten en vestigde zich daardoor steviger in de kopgroep in 3B.

Slordig begin

FC Almere begon goed aan dit duel maar Marken kreeg de eerste kansen. Goalie Vincent Lems kon eerst nog redding brengen maar later beoordeelde hij een bal verkeerd en maakte Marken hier gretig gebruik van: 1-0. Niet veel later ging Boy Vermast in de fout en was het 2-0. Hierna gooide Almere de schroom van zich af en kwam knap terug en binnen een kwartier stonden de Almeerders op een 2-3 voorsprong door doelpunten van Rogier Arduin, Fouad Bahlawan en Kelvin Hogendoorn. De thuisclub zette nog eens flink aan en wist nog voor de rust de 3-3 te scoren.

Uit een ander vaatje

In de rust kwamen er wat omzettingen bij Almere en dat pakte goed uit, Sylvan Speelman en Teun Post vervingen Boy Vermast en Zoe Visser en Rogier Arduin kregen een plek op het middenveld. FC Almere kwam goed uit de startblokken en wist binnen 20 minuten de 3-4 te scoren via Kelvin Hogendoorn. Marken zette wel meer druk maar Almere voetbalde daar goed onderuit en kwam dan ook nog op 3-5 door Max Wolters van der Wey. Hierna oefende de thuisclub nog meer druk uit en had Almere daar de nodige moeite mee. Het bleef uiteindelijk bij deze stand en daardoor deed Almere goede zaken en nestelde zich hiermee in de top van de derde klasse B.

Legmeervogels is de nieuwe koploper met 23 punten uit 11 wedstrijd en Almere heeft nu 20 punten uit 11 wedstrijden, AMVJ en SDOB hebben 21 punten uit 11 duels.

Komende zaterdag krijgt FC Almere AMVJ op bezoek (14:00 uur).