‘Goedkopere woningen erbij aan Wisselweg’

Wat de Partij voor de Dieren betreft moeten in het bouwplan voor de Oreganoweg meer sociale huurwoningen gebouwd worden. Een voorstel daartoe wordt met steun van SP en PvdA donderdag tijdens de Politieke Markt besproken.

In het voorstel om het plan te wijzigen gaat het om zeker twaalf goedkope huurwoningen.

Op het terrein van de Oreganoweg en Wisselweg in Stad worden veel dure en middeldure koop- en huurwoningen gebouwd. Ook komt er een winkel van Lidl en omvat het bouwplan parkeergarages.

De Partij voor de Dieren zegt te hechten aan een goede spreiding van inkomensgroepen over de stad. Het alternatief is drie jaar geleden ook al besproken. Door de veranderingen in de woningmarkt, waarbij Almere kampt met een groot tekort aan goedkope woningen, vinden de initiatiefnemers het verstandig nu ook sociale huurwoningen te bouwen.

Die woningen moeten met het huidige prijspeil 879 euro per maand kosten.

Geschreven door