Hennepkwekerij ontdekt na meerdere anonieme meldingen

De politie heeft dinsdagochtend een hennepkwekerij ontdekt in een bedrijfspand aan de Musicalstraat in Almere. Zij kwamen de kwekerij op het spoor na meerdere anonieme tips via Meld Misdaad Anoniem.

De politie ondernam daarop actie en besloot bij het pand te gaan kijken. Zij troffen een hennepkwekerij aan, met naar schatting meer dan 400 planten. De hennepplanten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie doet onderzoek en sluit aanhoudingen in deze zaak niet uit.

In het pand werd illegaal stroom afgetapt. Dit is vaak het geval bij hennepkwekerijen en dit brengt risico’s voor omwonenden met zich mee. Kortsluiting of oververhitting kan bijvoorbeeld brand veroorzaken. Het is dus belangrijk dat u vermoedens van een hennepkwekerij meldt. Ruikt u een sterke hennepgeur bij u in de buurt? Ervaart u een constant zoemend of ronkend geluid van een luchtafzuiging? Dan kunt u best wel eens te maken hebben met een hennepkwekerij.

Foto’s Politie Almere

Geschreven door