Je vermogen als vermogende familie in goede handen? Kies voor Single Family Offices

Het beheren van je vermogen kan een complexe aangelegenheid zijn, vooral wanneer het gaat om de belangen van de hele familie. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een Single Family Office (SFO) om ervoor te zorgen dat je vermogen in goede handen is. Wat dit precies is en welke voordelen het heeft om jouw vermogen als familie in handen van een family office te geven, leggen we je in dit artikel tot in detail uit.

Wat is een Single Family Office?

Een Single Family Office is een private organisatie die specifiek is opgezet om het vermogen en de financiële belangen van één welvarende familie te beheren. Dit betekent dat het SFO volledig is gericht op het begrijpen van de specifieke behoeften en doelstellingen van die ene familie, zonder rekening te hoeven houden met andere klanten. Iets anders dus wanneer het gaat om bijvoorbeeld een vermogende onderneming die wordt geleid door twee of zelfs meerdere families.

Waarom kiezen voor een Single Family Office?

De vraag waar het natuurlijk allemaal om draait, is waarom je als vermogend bedrijf zou moeten kiezen voor zo’n partij? Omdat er een aantal redenen zijn die hierin doorslaggevend kunnen zijn, hebben we de belangrijkste voor je opgesomd en hieronder in het kort voor je uitgewerkt. Op deze manier krijg je een goed beeld van wat ze precies doen en wat de eventuele voordelen kunnen zijn.

Persoonlijke aandacht

Een SFO biedt persoonlijke en toegewijde ondersteuning. Het team binnen het SFO leert de familie grondig kennen en begrijpt hun doelen, waardoor ze gepersonaliseerde adviezen kunnen geven en strategieën kunnen ontwikkelen die passen bij de specifieke behoeften van de familie.

Expertise en ervaring

Ze beschikken over hooggekwalificeerd personeel met uitgebreide kennis en expertise op het gebied van vermogensbeheer. Ze hebben niet alleen ervaring met het beheren van grote vermogens, maar ook met het omgaan met complexe financiële structuren en internationale transacties.

Coördinatie van diensten

Het SFO fungeert als een centraal punt voor alle aspecten van het vermogensbeheer van de familie. Ze werken samen met externe adviseurs, zoals belastingadviseurs en juridische professionals, om te zorgen dat alle aspecten goed op elkaar zijn afgestemd en er geen hiaten in de planning ontstaan.

Privacy en vertrouwelijkheid

Een SFO biedt een hoge mate van privacy en vertrouwelijkheid. Omdat ze alleen werken voor één familie, is er minder kans dat persoonlijke informatie wordt blootgesteld aan derden.

Kies voor een gerenommeerde partij als Bovi & Ox

Je weet nu welke voordelen het heet en wat ze dus allemaal voor je uit handen kunnen nemen. De volgende vraag is dan voor welke organisatie je dan het beste kunt kiezen. Als je het ons vraagt, is Bovi & Ox de onbetwiste nummer één. Los van het feit dat ze de belangen van meerdere enorm vermogende families behartigen, weten ze met een specialistisch team van zo’n 10 mensen precies wat er van ze gevraagd wordt. Ze werken discreet en doen precies wat jij van een Family Office mag verwachten.

Geschreven door