Man uit Almere aangehouden voor witwassen en drugshandel

Een 35-jarige man uit Almere is aangehouden op verdenking van de handel in verdovende middelen en wapens in 2020. De recherche kwam bij hem uit door een onderzoek naar onderschepte en ontsleutelde chatgesprekken van berichtendienst Sky ECC.

De aanhouding was vorig week, maar werd niet eerder gedeeld omdat de verdachte vastzat in alle beperkingen. De man wordt ook verdacht van witwassen.

Doorzoekingen
Dinsdag 9 januari waren er doorzoekingen bij een woning en een bedrijfspand in Almere. Hierbij is een grote hoeveelheid munitie, verdovende middelen en contant geld aangetroffen. Daarnaast werd er voor 80.000 euro aan vals geld in beslag genomen.

De verdachte is door de rechter-commissaris in bewaring gesteld en zit op dit moment nog vast. De recherche gaat verder met onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Geschreven door