Mattheus Passion komt naar Almere

Stichting De Muziekfabriek organiseert eens in de paar jaar een Mattheus Passion, geheel uitgevoerd door koor- en orkestleden die speciaal voor dit project bij elkaar komen. Op zaterdagavond 23 maart om 20.00 uur is dit wereldberoemde oratorium van Johann Sebastian Bach voor het eerst in deze vorm in de Goede Rede in Almere te horen. De kaartverkoop is nu gestart.

Bijzondere versie

De Mattheus van De Muziekfabriek is uniek: het verhaal wordt in het Nederlands verteld door verhaler Arjen Siebel. Sopraan Nataliia Cioban, afkomstig uit Oekraïne, en alt Martine Straesser soleren in beroemde aria’s zoals ‘Aus Liebe’ en ‘Erbarme Dich’. De kracht van de Mattheus blijft overeind, maar de lengte is korter en de begrijpelijkheid beter. In 2019 was het publiek bij de première onder de indruk van deze uitvoering, óók de fervente bezoekers van de traditionele Mattheus Passion. Reden genoeg voor De Muziekfabriek om deze bijzondere versie weer uit te voeren.

Bijna 100 uitvoerenden

De Mattheus wordt, behalve de artistieke leiding en solisten, uitgevoerd door bijna 100 amateurzangers en -muzikanten die van heinde en verre komen. Onder leiding van dirigent Gerhart Drijvers, woonachtig in Almere, en koorrepetitor Leo Rijkaart wordt de Mattheus Passion ingestudeerd en uitgevoerd.

Nog enkele vacatures

Er zijn nog enkele plekken vrij in de koren, en bij violen en altviolen. De repetities zijn in Alphen a/d Rijn op zondagmiddag 25 februari (alleen koren), zaterdag 16 maart overdag en zondag 17 maart in de middag.

Kaartverkoop en deelnemersDe kaartverkoop is inmiddels gestart; kaarten kunnen worden besteld via de agenda op de website www.goederedeconcerten.nl. Meer informatie over mee zingen of spelen met de Mattheus van De Muziekfabriek is te verkrijgen via stichtingdemuziekfabriek@gmail.com.

Geschreven door