Ruiters op achterste poten door opheffing ruiterpaden

Gebruikers van ruiterpaden in Haven, Hout en Buiten zijn verontrust over de dreigende opheffing van ruiterpaden. Staatsbosbeheer en de gemeente hebben de ruiters laten weten routes dit jaar op te heffen.

Dat kan alleen voorkomen worden als de ruiters een onderhoudscontract voor tien jaar sluiten met de beheerders. Maneges en hippische centra in de stad zijn over de maatregelen geïnformeerd.

De gebruikers van de paden voorzien dat populaire routes voor paarden en berijders niet langer goed bruikbaar zijn. Rondgaande routes zijn dan niet meer te gebruiken.

De maatregel gaat volgens de gedupeerde bedrijven ten koste van de paardensport en het dierenwelzijn. Ze verwachten ook dat het besluit gevolgen heeft voor de veiligheid, omdat ruiters vaker moeten kiezen voor gewone wegen.

De hippische bedrijven zouden met het tekenen van een overeenkomst verantwoordelijk worden voor het onderhoud van paden, maar ook aansprakelijk bij schade en ongevallen. De ruitersporters willen snel in overleg met de gemeente, de raad en Staatsbosbeheer.

Geschreven door