Samenwerking Almeerse amateurverenigingen met drie concerten

Het Almeers Orkest, Muziekvereniging Hubertus en Musical Almere geven op 20 en 21 januari in Corrosia in Almere Haven maar liefst drie concerten, waar zij al maanden gezamenlijk voor oefenen. Het concert staat in het teken van de musical en draagt daarom de naam “The Sound of Musicals”.

Volgens dirigent John Leenders is de samenwerking tussen het harmonieorkest en het symfonieorkest vrij uniek. “De twee Almeerse orkesten nemen hun eigen speelcultuur mee en inspireren elkaar hiermee Vier jaar geleden hebben we deze formule ook al eens toegepast. Dat smaakte naar meer.”

Van Les Misérables tot Jesus Christ Superstar

Omdat er voor deze specifieke bezetting geen speelklare bewerkingen zijn, heeft de dirigent alle muziek zodanig gearrangeerd, dat beide orkesten én de zangers van Musical Almere het repertoire ten gehore kunnen brengen. Op het programma staat herkenbare muziek uit diverse musicals. Van Les Misérables tot Evita en van Cats tot Jesus Christ Superstar. Bij sommige stukken wordt gezongen. Voor musical-liefhebbers dus een must om bij te wonen!

Laatste kaarten

Het concert op zondagmiddag is geheel gereserveerd voor de Zonnebloem en is dus een besloten voorstelling. Het concert op zaterdagavond was binnen drie dagen uitverkocht, maar voor zondagavond 21 januari zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Wie erbij wil zijn, moet dus niet te lang wachten. 

Het concert begint om 19.00 uur. Kaarten kosten 15 euro per persoon, voor jongeren t/m 15 jaar 7,50 euro. Normaal gesproken zijn er voor aanvang van het concert ook nog kaarten te koop, maar om teleurstellingen te voorkomen wordt reserveren aangeraden. Dat kan via secretaris@hetalmeersorkest.nl.

Geschreven door