Goede Rede Concerten presenteert nieuwe serie middagconcerten

Elk seizoen biedt Goede Rede Concerten een serie MIDDAGconcerten: klassieke concerten van een klein uur op woensdag-, donderdag- of vrijdagmiddag. De nieuwe serie voor de komende maanden is nu bekend. Met een gevarieerd muzikaal aanbod, van tango- tot volksmuziek en van blokfluit tot harp.

Duo Mares – ‘Tango!’

Woensdag 17 april brengt het virtuoze Duo Mares (altviolist Esra Pehlivanli en accordeonist Marko Kassl) de grote diversiteit van de tango ten gehore. Met werken van onder meer Arvo Pärt, Igor Strawinksy en Astor Piazzolla. Een swingend en opzwepend middagje uit.

Almeers Blokfluitkwartet – ‘Variatie’

Op vrijdag 31 mei is het de beurt aan het Almeers Blokfluitkwartet. Het ensemble bespeelt een heel scala aan grote en kleine blokfluiten en heeft een afwisselend programma samengesteld met klassieke werken van onder meer Händel, Mozart, Chedeville, Valentine en volksmuziek uit Peru.

Duo Tickled Pink – ‘Silver Lining’

Fluit en harp, een mooiere combinatie is bijna niet te bedenken in de wereld van klassiek! Duo Tickled Pink (fluitiste Linda Speulman en harpiste Marije Vijselaar) speelt vrijdag 21 juni muziek van o.a. Piazzolla, Rota, Elgar en Jongen. Een muzikale reis over hoop, bezinning, passie en reflectie.

 Praktische info

Alle MIDDAGconcerten beginnen om 14 uur. Entree is € 15,00 inclusief koffie/thee of fris vooraf en een drankje na afloop. Elk concert wordt om 13 uur voorafgegaan door een bijpassend carillonconcert. Wie een uurtje eerder komt geniet dus van twee mooie concerten op één middag. Meer info en reserveren kan via www.goederedeconcerten.nl.

Foto: Het Almeers Blokfluitkwartet (Foto: Gerda Roelofs-Barreveld)

Geschreven door