Sporting Almere pakt verdiende winst tegen Forza Almere

Sporting Almere heeft in de 5e klasse C verrassend gewonnen van Forza Almere. Middenmoter Sporting kwam naar Forza om eerst maar eens aan een punt te denken maar kreeg al snel in de wedstrijd door dat er meer mogelijk was. Het werd uiteindelijk dan ook 0-2 voor de gasten.

Op de aanval

Na een goede start na de winterstop met fanatieke trainingen en een goede oefenwedstrijd tegen Zeeburgia met een 8-3 was Sporting klaar om met de competitie te starten. In het begin twee ploegen die vol op de aanval speelden en herhaaldelijk voor het vijandelijke doel verschenen. Forza zat niet direct goed in de wedstrijd en dat kwam doordat Sporting een korte mandekking toepaste en hierdoor veel balbezit kreeg.Sporting leek op 0-1 te komen maar de arbiter zag niet dat de bal de doellijn gepasseerd was en bleef de 0-0 staan. 

Geen scherpte genoeg

In de 2e helft eenzelfde spelbeeld, Forza kreeg wel wat meer kansen maar de scherpte was er niet, dat was er uiteindelijk bij Sporting wel en nam men ook een 0-1 voorsprong door Renzo van Jaarsveld. De strijd werd soms even feller maar bleef binnen de perken. Later werd het ook nog 0-2 door Sherwan Mustafa, die de Forza-doelman kansloos liet. Sporting beloonde zich op de goede momenten en Forza liep achter feiten aan en moest dan ook met een zure nederlaag genoegen nemen. Hierdoor liep de concurrentie weer wat punten uit en zal Forza zich komende wedstrijden van een andere kant moeten laten zien wil men niet verder wegzakken uit de kopgroep. Sporting Almere deed uitstekende zaken en staat nog maar drie punten op Forza achter, maar men speelde wel een duel meer.

Sporting trainer Tareq El Magied was super tevreden over zijn ploeg en gaf hen dan ook de welverdiende complimenten. “ We hebben de stijgende lijn te pakken en willen dit lang vasthouden “, waren de woorden van de winnende coach.

Komende zaterdag ontvangt Sporting koploper IJburg en gaat Forza op bezoek bij ASV Blauw -Wit.

foto : Spelmoment uit deze wedstrijd

Geschreven door