Selectie Forza Almere blijft intact en ziet men veelbelovend uit naar komend seizoen. 

De selectie van het zaterdagteam van Forza Almere is intact gebleven, naast Wouter Does en Jordy Dool die na langdurig blessureleed gestopt zijn met selectievoetbal is er niemand vertrokken. Drie spelers die het een jaartje geprobeerd hebben bij FC Almere O23 zijn teruggekeerd naar Forza; Sven Lakerveld, Shayne Ngadimin en Teun de Kruif. Verder staat Timothy Legiman na een jaar blessureleed weer op het trainingsveld en heeft Joel Aquino, zijn voetbalschoenen weer uit het vet gehaald om met zijn ervaring het team te versterken.

Brede selectie

Al met al is de selectie dus breder geworden en moeten blessures en eventuele schorsingen makkelijker opgevangen kunnen worden. Tegen BFC werd een grote nederlaag geleden. Wel kwam men brutaal op voorsprong en stopte Rico Koster nog een strafschop maar uiteindelijk was BFC een maatje te groot en verloor men ruim met 8-3,De Almeerse doelpunten kwamen van Sylvan Speelman. 

Aanvallend strijdplan.

Tegen Zeeburgia werd met een meer aanvallend strijdplan gespeeld. Ondanks dat Forza meer balbezit had, kwam Zeeburgia voor, het werd 1-1, 2-1 voor Zeeburgia en pas bij de 3-4 kwam Forza voor het eerst voor en leek Zeeburgia geknakt. Ze kwamen toch nog op 4-4 maar uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen met 4-6 met 3 doelpunten van Youssef Lallouchen, 2 van Sylvan Speelman en een benutte penalty door Ricardo de Jong. Tegen Tos/Actief speelde Forza met 4-4 gelijk. Al met al  drie nuttige wedstrijden die straks z ń vruchten af moeten werpen.

Komende zaterdag begint de bekercompetitie waar Forza  thuis SVMM ontvangt.

Geschreven door