Autoverzekering Almere ruim 6 procent duurder

Inwoners van Almere betaalden in 2023 ruim 6 procent meer voor hun autoverzekering dan in 2022. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Inwoners van Almere betaalden in 2022 ruim 74 euro per maand voor hun autoverzekering. Dat is in 2023 toegenomen naar ruim 79 euro per maand. Een verhoging van 5 euro lijkt misschien klein, maar op jaarbasis betaalden inwoners van Almere het afgelopen jaar 60 euro meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor.

Door deze stijging betalen inwoners van Almere nu ook meer dan wat de gemiddelde Nederlander betaalt voor zijn autoverzekering. In 2023 betaalde de gemiddelde Nederlander ruim 74 euro per maand voor zijn autoverzekering. Dat is ongeveer 7 procent minder dan wat inwoners van Almere betaalden.

Autoverzekering Almere duurder door meer criminaliteit

Dat de autoverzekering in Almere duurder is geworden, komt voornamelijk door de stijging van criminaliteit. Uit data van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal autodiefstallen in Almere is gestegen met bijna 42 procent. “Een toename in criminaliteit zorgt voor een hoger risico op schade. Verzekeraars vertalen dit door naar hogere premies voor autoverzekeringen in plaatsen waar het risico groter is, zoals in Almere”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl.

Autoverzekering Almere duurder dan gemiddelde in Flevoland

Daarnaast betalen inwoners van Almere meer voor hun autoverzekering dan het gemiddelde in Flevoland. De gemiddelde inwoners van Flevoland betaalde in 2023 namelijk ruim 73 euro per maand voor zijn autoverzekering. Op jaarbasis betalen inwoners van Almere dus ongeveer 72 euro meer voor hun autoverzekering dan de gemiddelde Flevolander.

Dat de autoverzekering in Almere duurder is dan het gemiddelde in Flevoland komt doordat Almere een drukke stad is, vergeleken met de rest van Flevoland. “Een stad met veel inwoners zorgt voor meer auto’s, wat de kans op schade verhoogd. Ook dit vertalen autoverzekeraar door naar hogere premies”, aldus Bulthuis.

Tip! De premieverschillen tussen autoverzekeraars onderling zijn flink. Ga op Geld.nl je autoverzekering vergelijken. De vergelijkingssite plaatst de autoverzekering met de laagste premie bovenaan gebaseerd op jouw behoeftes. Zo vind je de goedkoopste autoverzekering op Geld.nl!

Geschreven door